Sivilce Tedavisi

Sivilce tedavisine başlamadan önce bilmek gerekir ki,sivilce tedavisi sabır gerektirir.Sivilce tedavisine başlarken,çeşitleri yöntemleri denedikten sonra hemen sorunun çözülmesini beklemek yanlıştır.Sivilcelerden tamamen kurtulmak için 6-8 hafta arasında bir süreç gerekmektedir.Tüm bu tedavilerin ardından hala sonuç alamadıysanız ise bir dermatoloji uzmanına görünmek doğru bir seçim olacaktır.

Sivilce tedavisinin kişisel olduğunu ve bir kişiye iyi gelen bir kremin yada sabunun size iyi gelmeyebileceğini bilmeniz gerekir.

Cilt tipinizi,cidinizin yağlı mı karma mı kuru mu yoksa hassas mı olduğunu anlamak ilk başlangıç olmalıdır.Farklı cilt tipleri için tedavi şekilleri çok farklı olabilir.Eğer cildinizde çok fazla sivilce varsa ve uygulanacak basit metodlarla geçemeyecek derecedeyse bir dermatoloji uzmanına görünmeniz gerekmektedir.

Bu aşamadan sonra sivilcenin oluşması ve sivilce oluşma nedenleri konusunda bilgi sahibi olmak sizin için faydalı olacaktır.

Sivilcenin temel oluşma sebebi aşırı miktardaki sebumdur.Sebum ciltte çok fazla yada çok az miktarda bulunması zararlıdır.Bazen normal seyrinde giden sebum üretimi bozulur ve aşırı miktarda salgılanan sebum gözenekleri tıkar.Tıkanan gözenekte ölü hücreler,bakteriler birikir ve sivilce oluşmuş olur.

Gözenekleri ve vüdunuzu temiz tutmak sebum üretimini dengelemek için önemlidir.Bunun en basit yöntemi yüzünüzü yıkamaktır.Yüzünüzü yıkarken sivilcelere sert davranmamaya oval hareketlerle yüzünüzü yıkamaya çalışın.Yüz yıkama işleminde aşırıya kaçmamak önemlidir eğer yüzünüzü çok fazla yıkarsanız cildin kurumasına  neden olursunuz.Aksi takdirde sivilcelerinizde beklenmedik bir artış olabilir

Gerekmedikçe ellerinizi sivilcelerinize sürmeyin , bu bakterilerin artmasını ve sivilerinizin çoğalmasına neden olacaktır.

Stres faktörü cildiniz ve vücudunuz için zararlıdır.Stresten uzaklaşmaya çalışın.

Dengeli beslenmek bol sıvı tüketmek vücudunuz ve cildiniz için faydalıdır.

Güneşte fazla durmamaya çalışın,güneş sivilcelerinize etki ederek kalıcı izler bıraktırabilir.Güneş koruyucu kullanın.

Terli cilt bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırır.Terli durmamaya özen gösterin.

Kozmetik ürünler genelde gözenekleri tıkarlar,ve sivilce oluşumunu kolaylaştırırlar.


Araştırmalara göre A vitaminini bolca tüketmek sivilceleri tedavi etmek için birebir.A vitamini açısından zengin besinler olan havuç,elma,armut,yeşil biber,domates,patates,taze fasulye tüketmeye özen gösterin


Saçlarınız uzunsa ve yüzünüzü kapatıyorsa saçlarınızı yağlı bırakmamaya çalışın,yada sivilcelerinizin hava almasını sağlamak adına saçlarınızı sivilcelerden uzak tutun.


0 yorum: