Sivilcenin Nedenleri Nelerdir

Cilt üzerinde bulunan yağ kesecikleri cildi korumakla görevli olan sebumu üretirler.Sebum cildin korunmasında büyük bir öneme sahiptir.Ancak bazen bu yağ kesecikleri çok fazla sebum üretir ve gözeneği tıkar.Tıkanan sebum dışarı çıkamaz ve eğer kıl kökü ile birleşirse sivilce meydana gelir.

Oluşum sürecinden bahsettiğimiz sivilcenin şimdi ise nelere bağlı olarak oluşabileceğinden bahsedelim.


Sivilce oluşumunda çoğu zaman yenilen yağlı yiyecekler gösterilir.Bu tarz yağlı yiyeceklerin sivilceye neden olduğu henüz kesin olmasa da şu bir gerçek ki bu besinleri aşırı miktarda tüketmek vücüdunuzdaki yağ oranını ve doğal olarakta cildinizde ki yağ oranını artırıyor.Buda sivilcelerinizde ufak çaplı bir değişim meydana getiriyor.

Stres sivilcenin oluşumunu sağlayan ve gene sivilcenizin tedavisini zorlaştıran bir etken.Stres anında vüdudunuz daha çok sebum salgılayabilir.Bu da gözeneklerin tıkanmasına yol açar.Tıkanan gözenekte sivilceyi oluşturur.

Sivilceler genetik nedenli de olabilirler.Eğer ailenizde sivilceli insanlar varsa sizde de sivilce çıkma ihtimali vardır.

Cildin terli kalması,temiz olmaması,yanlış kozmetik ürünler kullanmak hormanal bozukluklar da sivilcenin nedenleri arasındadır.

0 yorum: